Warmtewisselaar lucht-water

In zowat alle industrietakken wordt warmte gegenereerd als nevenproduct van het productieproces. Met de Läckeby warmtewisselaar lucht-water doet u deze overtollige warmte of warme proceslucht renderen.

Het hergebruik van warmte is één van de meest rendabele en milieuvriendelijke investeringen die er momenteel beschikbaar zijn. Wij bieden robuuste en moduleerbare warmtewisselaars met een excellente prijs-kwaliteitsverhouding. Onze warmtewisselaars worden volledig op maat van uw productieproces gemaakt.

Energiehergebruik uit warme luchtstromen

De warmtewisselaar lucht-water van Läckeby werd oorspronkelijk ontworpen om de membranen in waterzuiveringsstations te beschermen en de levensduur ervan te verlengen. De warmtewisselaar is ontworpen om op een efficiënte wijze de temperatuur te verlagen van de lucht die door de membranen gaat. Doorheen de jaren is het besef gegroeid dat dit unieke product ook perfect geschikt is om warmte te recupereren uit luchtstromen afkomstig uit blowers. Bovendien is het ook zeer geschikt om ventilatielucht op te warmen of lagedruk watercircuits op te warmen (meer informatie).

Lucht-water warmtewisselaars

De gecomprimeerde warme lucht circuleert vrij tussen een gesloten circuit bestaande uit een groot aantal koperen buizen met koelvloeistof. Dit laat toe om een hoog gehalte warmte te recupereren uit de inkomende warme luchtstroom. 

Hoe werkt een lucht-water warmtewisselaar?

Voorverwarmen van warm water circuits

Onze slib-water en lucht-water warmtewisselaars zijn uitermate geschikt om watercircuits voor te verwarmen. Het voorverwarmde water kan intern gebruikt worden. Zoals bijvoorbeeld waterzuivering in wasserijen of andere industrietakken waar grote hoeveelheden warm water nodig zijn.

De warmtewisselaars van Läckeby zijn heel veelzijdig, u kunt ze ook inzetten als kostenbesparende toepassing voor luchtconditionering of verwarming.

Download hier de brochure over lucht-water warmtewisselaars

Technische kenmerken

  • Robuust en compact ontwerp voor axiale montage op de luchtleiding
  • Ontworpen voor temperaturen tot 200 °C
  • Standaard uitvoering in roestvrij staal met spoelen in koper
  • Geïsoleerde behuizing
Lucht-water warmtewisselaars