U bent hier

Jet beluchting door Task Industriële Milieutechnieken

jet beluchting onderhoudsvrije bodembeluchting voor diepe bekkens

(uit Milieugids (België) ed. 2007)

Recentelijk installeerde Task Industriële Milieutechnieken, gespecialiseerd in de realisatie van industriële lucht- en afvalwaterbehandelingsinstallaties, een aantal jet beluchtingsprojecten bij Vanheede Environment Group (Sodecom Quévy), Recyc-Oil in Wielsbeke en Shanks Vlaanderen (site Gent).

Specifiek voor het jet beluchtingssysteem is de ongeëvenaarde bedrijfszekerheid en de zeer lange life time cycle; het wordt dan ook reeds meer dan 10 jaar succesvol ingezet door Task.

De ondergedompelde jet beluchters vermengen lucht met mixed liquor om deze vervolgens in het afvalwater te injecteren. De huidige Jet beluchtingssystemen worden meestal 75 tot 120 cm boven de bekkenbodem gemonteerd (t.o.v. 30 cm vroeger).

Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op de investerings- en energiekosten van de surpressoren.

De jets injecteren niet horizontaal zoals de traditionele systemen, maar onder een neerwaartse hoek van 15 tot 30 °, afhankelijk van de configuratie van het bekken.

Opmerkelijk voor het jet systeem is dat zich geen enkel bewegend of slijtdeel in de beluchtingstank bevindt, ook geen mengers tijdens de denitrificatieperiodes.

De Jets worden steeds uitgevoerd in glasvezel versterkt polyester, de ondersteunende constructie en ander bevestigingsmateriaal in RVS 316.

Meer info op de pagina jet beluchting