Roto-Sieve zeeftechniek waterzuivering

U bent hier

Roto-Sieve zeeftechniek waterzuivering

Roto-Sieve trommelzeven (roostergoedverwijdering waterzuivering - zeven van afvalwater - mechanische voorbehandeling - waterfiltratie - zeeftechnologie)

Roostergoedverwijdering is een belangrijke stap in het zuiveringsproces. De Roto-Sieve roterende zeef wordt ingezet in het voortraject van de waterzuivering en verwijdert vaste deeltjes en vezels uit de vloeistofstroom. Het toestel is gebaseerd op "proven technology" en kan zeer goede resultaten voorleggen. Een roterende zeef, met inwendige toevoer en ronde perforaties biedt de best mogelijke mechanische scheiding. Ronde perforaties houden vezels en haren veel beter gevangen dan sleufvormige.

Waarom Roto-Sieve als mechanische voorbehandeling van het afvalwater?

Bespaar tijd en geld! De Roto-Sieve trommelzeef is zelfreinigend en vraagt een minimaal onderhoud. Het energieverbruik is laag en het toestel onderscheidt zich door zijn lange levensduur en operationele betrouwbaarheid. De wissel- en slijtstukken voor de allereerste generatie Roto-Sieves zijn nog steeds uit voorraad verkrijgbaar. Onderdelen kunnen eenvoudig worden vervangen door uw onderhoudsdienst of technische dienst.

Indien nodig komt onze technieker langs voor de vervanging van slijtstukken of voor een grondige revisie. De hoge afscheidingsgraad van de Roto-Sieve roterende zeef verhoogt de prestaties van de verdere zuiveringsprocessen, de totale procesefficiëntie gaat de hoogte in, wat een invloed heeft op de uitbatingskost van de hele waterzuivering. De Roto-Sieve toestellen vindt u in zowat alle industrietakken en zijn voor vele toepassingen inzetbaar.

Wat zijn de voordelen?Rotosievelogo.png

 

 

  Roto-Sieve trommelzeef (waterzuivering - zeven van afvalwater - mechanische voorbehandeling - waterfiltratie - zeeftechnologie)

  Voordelen van de Roto-sieve trommelzeven

  • zelfreinigend
  • minimaal onderhoud
  • hoge operationele betrouwbaarheid
  • hoge afscheidingsgraad
  • lange levensduur
  • laag energieverbruik
  • kostenbesparend
  • voor vele toepassingen inzetbaar
  • verhoogt de performantie van de waterzuiveringsprocessen

  Roto-Sieve roterende zeef : ontwerpgegevenszeefopening.jpg

  De Roto-Sieve roterende zeven worden standaard geproduceerd in vijf verschillende modellen voor verschillende waterdebieten. De Roto-Sieve roterende zeven worden aangeboden in roestvrij staal of in zuurbestendig staal. Alle modellen zijn uitgerust met roestvrij stalen spatborden. De borstels zijn uitgevoerd in een hittebestendig materiaal. De standaard zeefopeningen bedragen 0.8-1.0-1.5–2.0-3.0 mm, de kleinst beschikbare opening is 0.6 mm. Alle modellen, met uitzondering van model 11, worden geleverd met een geïntegreerde noodoverloop.

   

  Referenties in verschillende sectoren

  Wereldwijd zijn er reeds duizenden Roto-Sieve trommelzeven (Lackeby Products AB) operationeel, zowel bij bedrijven, als in groot- of kleinschalige rioolwater zuiveringsstations (RWZI en KWZI). Roto-Sieve roterende zeven worden succesvol ingezet in talloze sectoren, oa. brouwerijen, gemeentelijke en stedelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties, de groenteverwerkende nijverheid, de aardappelverwerkende nijverheid, bottelarijen, koffiebranderijen, veevoederproductie, slachthuizen, kippenslachthuizen, de scheepvaart, de textielindustrie, de suikerindustrie, de papier- en kartonverwerkende nijverheid, de visindustrie, de zuivelnijverheid, plastiekverwerkende bedrijven, recyclagebedrijven, enz.

  Roto-Sieve roterende zeef : werkingsprincipe

  rotosieve_1.jpg

  De roterende zeef bestaat uit een geperforeerde zeeftrommel (1) met interne vaste schroef (2) om de uitgezeefde deeltjes uit de trommel te transporteren. De trommel draait op aandrijfriemen en wordt aangedreven door een tandwiel motor (4).De vloeistof komt de trommel binnen via een inlaatpijp (5), die het water over een groot deel van de binnenkant van de trommelzeef verspreidt. Tijdens zijn passage door de trommel wordt de vloeistof gezeefd door de perforaties in de trommelzeef, om dan te worden opgevangen in de opvangbak (6) onderaan. De afgescheiden deeltjes worden via de uitlaat uit de trommel getransporteerd (7). Het ontwateringsproces loopt verder doorheen de ganse transittijd doorheen de zeeftrommel. Om verstopping van de zeefperforaties te voorkomen, zijn alle zeeftrommels uitgerust met een roterende borstel (8) en een sproeisysteem (9) met verscheidene sproeikoppen. De zeeftrommel zit volledig omsloten door uitneembare spatborden (10) en is uitgerust met een ventilatie opening (11) teneinde de werkomgeving te verbeteren. Verlaagd de exploitatiekost voor de daaropvolgende fases in het proces

   

  Wisselstukken en revisie

  U kan bij ons terecht voor alle wisselstukken voor uw bestaande roterende zeef (ooit aangekocht bij Roto-Sieve Belgium uit Vilvoorde). Ook voor de Roto-Sieve toestellen uit de jaren 1990 zijn de wisselstukken nog steeds uit voorraad verkrijgbaar. 

  De wisselstukken zijn eenvoudig zelf te vervangen. Indien gewenst, komt onze technieker ter plaatse voor de volledige revisie van uw toestel en vervanging van onderdelen. Deze toestellen zijn uitermate duurzaam. Een onderhoudsbeurt laat u toe nog jaren gebruik te maken van uw bestaande Roto-Sieve.

  Uw distributeur en verdeler van wisselstukken voor de Benelux: Task Industriële Milieutechnieken. Contacteer ons (indien mogelijk met het unieke machine-nummer bij de hand : 10-xxxx): wij doen de rest voor u!

  Roto-Sieve roterende zeef: Werking op film

   

  Op zoek naar meer informatie? Lees dan zeker deze infobrochure van de Roto-Sieve eens door. Bent u op zoek naar de Roto-Sieve roterende zeef? Contacteer ons voor meer informatie.