Olieafscheider voor industriële waterzuivering

Olieafscheiding

Van de meest eenvoudige olieafscheider voor heel kleine debieten, over de meer gesofisticeerde Suparator olieafscheiders , tot de membraantechnologie oplossingen voor olie-water emulsies zijn leverbaar.

 • Afscheiden van vrije olie uit diverse procesbaden, afvalwaterstromen, enz.,
 • Scheiden van olie-emulsies d.m.v. ultrafiltratie (UF) en nanofiltratie (NF)

Technieken gebruikt in de olieafscheiding:

 • Gravitaire olieafscheiding met of zonder coalescentiefilter, ultrafiltratie (UF), nanofilotratie (NF) m.b.t. het scheiden van olie-emulsies
 • Membraanfiltratie: ultrafiltratie (UF), nanofilotratie (NF) m.b.t. het scheiden van olie-water emulsies. Contacteer ons voor meer informatie over deze specifieke toepassing.

Toepassingen olieafscheiding :

 • Procesbaden in galvano-industrie
 • Procesbaden in automobielindustrie

Industrietakken waarin olieafscheidingstechnieken worden gebruikt:

 • Metaalverwerkende industrie
 • Coating van metalen 
 • Oppervlaktebehandeling van metalen
 • Automobielindustrie

Suparator®: De meest efficiënte olieafscheider

Suparator olieafscheiders

Reinigings- en ontvettingsbaden worden in de industrie op grote schaal gebruikt. Een goede reiniging is van fundamenteel belang voor de kwaliteit van het eindproduct. De ontvettende werking van reinigingsmiddelen kan afnemen naarmate er meer olie en verontreinigingen (zoals stof of slijpresten) in het reinigingsmiddel komen. Een goede olieafscheiding is daarom noodzakelijk. 

Superator olieafscheider

Wij werken met de olieafscheiders van Suparator omdat zij zonder twijfel de meest effectieve olieafscheider op de markt hebben. De olie kan binnen enkele minuten volledig van het reinigingsmiddel gescheiden. Oliën en vetten zijn dan niet langer een reden om het reinigingsmiddel te vervangen. Bijna alle grote autofabrikanten gebruiken Suparator®.

Kenmerken van de Suparator olieafscheider

Maximale standtijd voor de reiniger

Het reinigingsmiddel is niet zo duur, maar de bijkomende kosten voor het legen van het bad, het reinigen en weer vullen van het bad en het opwarmen van de reiniger kunnen flink oplopen. Daarenboven komt nog de niet te verwaarlozen kost voor het afvoeren van het vervuilde reinigingsmiddel. Suparator® houdt het reinigingsmiddel olievrij; de standtijd van de reiniger wordt tot 4x langer met een Suparator olieafscheider

Optimale productkwaliteit

Door de uitgekiende constructie wordt de toplaag snel via de Suparskim skimmer afgevoerd naar de Suparator® waar de olie binnen enkele minuten van het reinigingsmiddel gescheiden wordt. Op die manier krijgt het vuil (oa. stof en slijpresten) niet de tijd om uit te zakken in het reinigingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat de reinigende werking en de doeltreffendheid van het ontvettingsbad snel afneemt.

Suparator olieafscheiders

De meest efficiënte olieafscheider: kenmerken

 • Zeer korte terugverdientijd
 • Maximale standtijd van de reiniger
 • Optimale kwaliteit van uw producten.
 • Onderhoudsvrije constructie
 • Minimale bedrijfskosten
 • Ook effectief voor kleine installaties
 • Diverse capaciteiten

Snelle en doeltreffende olieafscheiding

Reinigings- en ontvettingsbaden worden in de industrie op grote schaal gebruikt. Een goede reiniging is van fundamenteel belang voor de kwaliteit van het product. De ontvettende werking van het reinigingsmiddel neemt af naarmate meer olie en verontreinigingen, zoals stof en slijpresten, in het reinigingsmiddel komen. Goede olieafscheiding is daarom noodzakelijk.

Olieafscheider Suparator

Onafhankelijk onderzoek toont het aan [1] : Suparator® is zonder enige twijfel de meest effectieve olieafscheider op de markt. Olie wordt binnen enkele minuten volledig van het reinigingsmiddel gescheiden. Oliën en vetten vormen voortaan geen reden meer om het reinigingsmiddel te vervangen.

[1] Onafhankelijk onderzoek door het Toxic Use Reduction Institute (TURI) from the University of Massachusetts USA

Bijna alle grote autofabrikanten gebruiken Suparator®

Ook effectief voor kleine installaties

Het uitgekiende ontwerp van de Suparator®, met de gepatenteerde Suparskim® skimmer, maakt het mogelijk met Suparator® zelfs kleine hoeveelheden olie-achtige vervuiling uit een wasmachine of ontvettingsbad te verwijderen. De steeds stijgende kosten voor afvalverwerking maken olieafscheiding nu ook op kleine reinigingsinstallaties rendabel. Daarom wordt Suparator® toegepast in vele verschillende industrieën. Oók voor het reinigen van afvalwater en booremulsies.

Suparator® kan al winst opleveren bij installaties vanaf 200 liter.

Maximale standtijd voor de reiniger

Reinigingsmiddel is niet bijzonder kostbaar; de bijkomende kosten lopen echter flink op. Natuurlijk zijn er de kosten voor het legen van het bad, het reinigen en weer vullen van het bad en het opwarmen van de reiniger. De grootste kostenpost is echter het afvoeren van het vervuilde reinigingsmiddel. Suparator® houdt het reinigingsmiddel olievrij; vervuiling door oliën en vetten vormt geen aanleiding meer om het reinigingsbad te verversen.

Tot 4x zo lange standtijd van de reiniger met Suparator®

Optimale product kwaliteit

De Suparator® is in een aantal belangrijke opzichten anders dan conventionele afscheiders. Bijvoorbeeld de gepatenteerde Suparskim® skimmer, die meebeweegt met een wisselend niveau in het bad.

Door de uitgekiende constructie wordt de toplaag snel afgevoerd naar de Suparator® waar de olie binnen enkele minuten van het reinigingsmiddel gescheiden wordt. Een belangrijke eigenschap, want in de conventionele afscheiders blijft een olielaag op het reinigingsmiddel drijven waardoor vuil in de olie, zoals stof en slijpresten, ruimschoots de tijd krijgt om in het reinigingsmiddel uit te zakken. De installatie vervuilt, de reinigende werking neemt af, de producten worden minder zuiver! Alleen Suparator® onderhoudt het reinigingsmiddel dermate effectief dat het oliegehalte continu laag blijft, hoe lang u het ook gebruikt.

Staal olieafscheider1 staal oliefscheider

 

 

 

 

 

 

 

Zie de foto’s hierboven : de linkse foto is genomen direct nadat de olie was afgescheiden, de rechtse, van hetzelfde monster, 2 maanden later. Let op de grote hoeveelheid slib die naar de bodem gezakt is. Met conventionele olieafscheiding was dit slib in het bad achtergebleven. Het resultaat zou verlies aan reinigingskracht en een korte standtijd zijn.

Meer greep op de kwaliteit van uw producten met Suparator®

Levensduur reiniger

De werking van een reiniger neemt af in de tijd, als gevolg van vervuiling. Zonder olie afscheiding (rode lijn) is dit effect al heel snel merkbaar, wat een bad- wissel noodzakelijk maakt. Skimmers of conventionele olieafscheiding (oranje lijn) verbeteren de situatie maar beperkt. Suparator® (groene lijn) elimineert olie als de aanleiding voor een bad-wissel.

Superator levensduur reiniger

Korte terugverdientijd

Suparator® vergt een iets hogere investering maar verdient zich sneller terug door een hogere product kwaliteit en een langere standtijd van het reinigingsmiddel. Daardoor heeft de Suparator® gemiddeld een zeer korte terugverdientijd van één jaar; vaak zelfs veel korter. Ondertussen profiteert u van een schoner reinigingsmiddel. Doordat de Suparator® onderhoudsvrij is, kunt u ook in financiële zin al snel de vruchten plukken.

Ook bij kleine hoeveelheden olie verdient Suparator® zichzelf snel terug

Onderhoudsvrije constructie

Het hart van een Suparator® unit is een passieve constructie zonder bewegende delen. Doordat Suparator® geen filter of membraam gebruikt, is de installatie werkelijk onderhoudsvrij. Ook reinigen hoeft slechts incidenteel te gebeuren : doordat de olie snel wordt afgescheiden, krijgt vuil geen kans om uit te zakken in de unit. Voor sterk vervuilde toepassingen zijn eenvoudige spoelvoorzieningen beschikbaar die het reinigen van de unit bijna overbodig maken.

Superator onderhoudsvrije constructie

Bespaar op onderhoud met Suparator®

Diverse capaciteiten

Suparator® is in uiteenlopende capaciteiten verkrijgbaar. Door de keuzemogelijkheid uit een reeks verschillende systemen en toebehoren is de installatie geheel op uw productieproces af te stemmen. Suparator® wordt toegepast voor reinigingstanks met een inhoud van 200 tot 400.000 liter !

Van groot tot klein : er is altijd een passende Suparator® beschikbaar

Hoe werkt het?

Suparator® is de enige olieafscheider die het oliegehalte in het reinigingsmiddel continu op een zeer laag peil houdt. Hoe werkt het?

Het begint met een Suparskim® skimmer die in het bad of de tank gemonteerd wordt en meebeweegt met het niveau. De skimmer is zodanig ontworpen dat continu de toplaag afgeroomd wordt en de vorming van een olielaag verhinderd wordt.

Suparator werkingsprincipe

De afgeroomde toplaag, reiniger met sporen olie, word door een Suparator® unit gevoerd met speciale, niet emulgerende (verdringer)- pompen, die voorkomen dat menging optreedt.
In de Suparator® wordt een laminaire stroming opgewekt. Door een ingenieus stelsel van schotten wordt de olie in een aantal stappen verzameld, geconcentreerd en daarna afgescheiden. Het schone reinigingsmiddel wordt via de bodemsectie gevoerd. De olie, met daarin aanwezig vuil, wordt afgescheiden; zonder reinigingsmiddel.
Het schone reinigingsmiddel wordt onder vrij verval of met een pomp teruggevoerd naar het reinigingsbad, klaar om opnieuw te worden gebruikt.

Principeschema Suparator olieafscheiding (gravitair)

De uitgekiende constructie in elke Suparator® unit die de olie verzamelt (1), opbouwt (2) en concentreert (3) voordat de olie wordt afgescheiden (4), zonder reinigingsmiddel.

Olieafscheider werkingsprincipe