Roto-Sieve trommelzeef in brouwerij

Roto Sieve trommelzeef in brouwerij

Roto-Sieve wordt in België veelvuldig toegepast in de brouwerij sector. In brouwerijen bewijst Roto-Sieve zijn nut als snelle en doeltreffende voorbehandeling van afvalwaters.

Afvalwater van brouwerijen

Het afvalwater afkomstig uit een brouwerij wordt gekenmerkt door een hoge COD en bestaat voornamelijk uit suikers, alcoholresten, gisten en reinigingsmiddelen. Door het wisselend debiet en de samenstelling – met piekbelastingen tijdens reinigingscycli en spoelingen – is een robuust en flexibel voorbehandelingssysteem essentieel. Mechanische voorfiltratie met een trommelzeef verwijdert grove vaste stoffen zoals moutresten en etiketten. Vervolgens kan het water worden behandeld via biologische processen zoals een actief slib- of MBR-installatie om de chemische zuurstofverbruik (CZV) en biologisch zuurstofverbruik (BZV) sterk te reduceren. Een correcte afvalwaterbehandeling is cruciaal om te voldoen aan de geldende lozingsnormen.

Roto-Sieve geliefd bij brouwers

Zowel de oude generatie Roto-Sieve (met een trommel op draagwieltjes) als de nieuwe generatie Roto-Sieve met een trommel hangend in draagriemen zijn al tientallen jaren onvermoeid aan het werk in de Belgische brouwerijen en ver daarbuiten (Duvel, AB Inbev, La Chouffe, Palm, …).

Bij de nieuwste generatie met de door draagriemen opgehangen trommel merken we dat de klant toch nog verder kan besparen door het wegvallen van het voornaamste slijtstuk, nl de draagwieltjes.

Roto Sieve trommelzeef in brouwerij

Graag meer informatie of een offerte?

Ga met ons in gesprek over uw probleem. Wij nemen de tijd om uw project samen door te nemen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel de juiste oplossing uitwerken voor uw probleem.

Categorie