Test gaswassers en testinstallaties voor luchtzuivering en geurbestrijding

Luchtzuivering – testen en meten voor een gegarandeerd resultaat

Sommige industriële emissies zijn moeilijk te behandelen. Vaak gaat het hier om vrij complexe geurhinderproblemen, waar er niet zomaar een standaardoplossing voor bestaat. Het is dan aangewezen om testen te doen met een test gaswasser (piloot). Dit laat toe de theoretisch beste oplossing ook in de praktijk te controleren. In deze testperiode kan worden bemonsterd en eventueel bijgestuurd. Een pilootwasser geeft belangrijke inzichten in de haalbaarheid van de emissiegrenswaarden. Dit is zowel in het belang van de klant als voor onszelf.

Testen met een pilootwasser zijn vaak het meest aangewezen om zonder omwegen tot een definitieve oplossing van het geurprobleem te komen. Rekening houdend met de kosten en de ergernissen die tal van halve oplossingen teweeg kunnen brengen, is de kostprijs van een dergelijke proefopstelling verwaarloosbaar.

Wij kunnen u helpen om een haalbare oplossing te vinden, zowel economisch als technisch. Met onze kennis en ervaring hebt u binnen no-time een oplossing op maat van uw bedrijf! Wij streven ernaar om installaties te bouwen die perfect geïntegreerd zijn in uw productieproces.

Onze werkwijze tijdens het testen

De installatie wordt meestal gedurende een aantal weken op huurbasis ter beschikking van de klant gesteld. Task volgt de installatie tijdens de testperiode mee op, dit zowel ter plaatse alsook dmv draadloze communicatie. De klant kan zelf enkele gasmonsters nemen met het equipment dat wij ter beschikking stellen. Bovendien kunnen wij allerhande basismetingen (zoals luchtdebietmetingen) zelf uitvoeren. Voor wat betreft het uitvoeren van specifieke bemonsteringen (zie ook geurbestrijding) werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven.

Na afloop van de testen volgt een evaluatie ter bespreking van de resultaten en eventueel een full scale projectvoorstel. De piloot testen geven de klant maar ook onszelf de garantie omtrent het al of niet behalen van de gewenste resultaten.

Wij bieden diverse testmogelijkheden aan voor scrubbers, gaswassers en filters (bv. ESF). Contacteer ons voor de mogelijkheden!

Projecten

Testinstallaties