Waterzuivering en waterhergebruik voor industrie

Task Industriële Milieutechnieken beschikt over meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van waterzuivering en waterhergebruik. Naargelang de behoeften van de klant bouwen wij een sleutel-op-de-deur installatie, staan wij u bij met advies of verzorgen wij het nodige studiewerk. Bovendien kan u bij ons ook terecht voor een optimalisatie of renovatie van bestaande waterzuiveringsinstallaties.

Onze visie op industriële waterzuivering

Wij streven ernaar u de beste oplossing aan te bieden aan een haalbare prijs. Onze installaties vertrekken altijd van uw productie omstandigheden en uw vereisten. We streven naar duurzame, onderhoudsvriendelijke en bedrijfszekere installaties. Bovendien krijgt uw onderhoudspersoneel een gedegen opleiding, zodat u kan rekenen op een goed draaiende installatie. Als er zich toch een probleem voordoet, mag u steeds rekenen op een snelle interventie. Wij staan 24/7 ter beschikking van onze klanten!

Ons vakgebied in waterzuivering:

Onze expertise

Diverse bedrijven uit zeer uiteenlopende sectoren doen of deden dan ook reeds beroep op onze expertise voor het bouwen van waterzuiveringsinstallaties en/of luchtzuiverings- en geurbestrijdingsinstallaties.

Wij beschikken over referenties in volgende sectoren: afvalverwerving en –verwerking, voeding, automobielindustrie, textiel, dierenvoeding productie, farmaceutische industrie, metaalverwerkende industrie, chemie/petrochemie, enz. Neem zeker een kijkje in onze referentielijst.

Optimalisatie en renovatie van bestaande waterzuiveringsinstallaties

Bij oudere waterzuiveringsinstallaties is een periodieke revisie of optimalisatie een noodzaak. Dit om tal van redenen: de productieomstandigheden zijn grondig gewijzigd, de productiecapaciteit verhoogd, er werd indertijd geopteerd voor een low cost installatie die onvoldoende resultaat geeft, men wenst meer water te hergebruiken, enz. Task biedt u een oplossing op maat, volgens de vereiste normen en met een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Voor zover mogelijk worden bestaande elementen behouden en opnieuw geïntegreerd in een nieuwe installatie.

Circulair watergebruik

Water wordt steeds duurder en schaarser. Waterzuivering wordt door bedrijven vaak als een kost en last beschouwd. Wij zijn ervan overtuigd dat het ook anders, beter en efficiënter kan!

In zowat alle bedrijven is het het besef doorgedrongen dat er niet alleen bespaard moet worden op water en energie, maar dat er ook een substantieel deel van het afvalwater kan worden hergebruikt, eerder dan te worden geloosd. De investering voor een waterrecuperatie installatie is dan ook vrij snel terugverdiend. Zo kunnen proceswaters worden opgewaardeerd en opnieuw gebruikt in het productieproces. De zuivering kan nog een stap verder, waarbij het afvalwater opnieuw als drinkwater kan worden gebruikt (na voorzuivering).

Een kijkje op onze pagina over waterhergebruik geeft meer verduidelijking. Bovendien kan ook de vrijkomende warmte uit afvalwaterstromen en hoog viskeuze slibstromen worden gerecupereerd en elders in het productieproces worden gebruikt. Laat het geld niet langer wegvloeien: recycleer en hergebruik!

Projecten

Waterzuivering