Olieafscheider voor industriële waterzuivering

Voor het afscheiden van olie bent u bij Task aan het juiste adres. Wij leveren diverse soorten olieafscheiders. Van de meest eenvoudige olieafscheider, over de meer gesofisticeerde olieafscheiders, tot membraantechnologie voor olie-water emulsies.

Olieafscheiders worden vaak gebruikt in procesbaden in de automobiel en de galvano industrie (metaalverwerking, coating en oppervlaktebehandeling van metalen). Een goede reiniging is van fundamenteel belang voor de kwaliteit van het eindproduct. De ontvettende werking van reinigingsmiddelen neemt af naarmate er meer olie en andere verontreinigingen (zoals stof of slijpresten) in het reinigingsmiddel komen. Een goede olieafscheiding is daarom noodzakelijk. 

Welke technieken worden gebruikt in de olieafscheiding?

De meest efficiënte olieafscheider

De olie kan binnen enkele minuten volledig van het reinigingsmiddel gescheiden. Oliën en vetten zijn dan niet langer een reden om het reinigingsmiddel te vervangen.
 

 

Olieafscheider voor industriële waterzuivering

Waarom kiezen voor onze olieafscheiders?

  • Snelle en doeltreffende olieafscheiding
  • Zeer korte terugverdientijd
  • Maximale levensduur van de reiniger
  • Optimale kwaliteit van uw producten
  • Onderhoudsvrije constructie
  • Minimale bedrijfskosten
  • Ook effectief voor kleine installaties
  • Diverse capaciteiten: 200 – 400.000 L baden

Hoe werkt een suparator?

De olieafscheider houdt het oliegehalte in het reinigingsmiddel continu op een zeer laag peil. Het systeem bestaat uit twee delen: een skimmer en een suparator unit. 

De skimmer wordt in het bad gemonteerd en beweegt mee met het vloeistofniveau. De skimmer is zodanig ontworpen dat de toplaag continu afgeroomd wordt en de vorming van een olielaag verhinderd wordt.

De afgeroomde toplaag, bestaande uit reinigingsmiddel met sporen olie, wordt daarna door een Suparator® unit gevoerd. In de Suparator® wordt de olie in een aantal stappen verzameld, geconcentreerd en daarna afgescheiden. Het schone reinigingsmiddel wordt via de bodemsectie teruggevoerd. 

Olieafscheider werkingsprincipe

Voordelen van een olieafscheider

Verlengde levensduur van de reiniger

In de conventionele afscheiders blijft een olielaag op het reinigingsmiddel drijven. Hierdoor krijgt het vuil in de olie ruimschoots de tijd om in het reinigingsmiddel uit te zakken. De installatie vervuilt, de reinigende werking neemt af, de producten worden minder zuiver! Door de uitgekiende constructie van de olieafscheider wordt de toplaag snel afgevoerd naar een tweede compartiment waar de olie binnen enkele minuten van het reinigingsmiddel gescheiden wordt. 

Zonder olie afscheiding (rode lijn) is dit effect al heel snel merkbaar, wat een bad vernieuwing noodzakelijk maakt. Skimmers of conventionele olieafscheiding (oranje lijn) verbeteren de situatie maar beperkt. Wij hebben speciale olieafscheiders in ons gamma (groene lijn) die ervoor zorgen dat de reiniger tot 4 x langer gebruikt kan worden.

Olieafscheider