Je bekijkt nu Lackeby Warmtewisselaars voor de Amerikaanse biogasmarkt

Lackeby Warmtewisselaars voor de Amerikaanse biogasmarkt

Läckeby leverde recentelijk verschillende warmtewisselaars voor de Amerikaanse biogasindustrie. Het gunstige wetgevend kader zorgde ervoor dat duurzame projecten een boost kregen. 

De Inflation Reduction Act van $ 369 miljard die in 2022 van kracht werd, breidde talrijke belastingkredieten en stimuleringsprogramma’s voor de ontwikkeling van schone energieprojecten uit en verlengde deze. 

Koolfstofneutraal in 2050

Amerika wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn. Het potentieel voor de productie van biogas in de VS is enorm en kan een belangrijke rol spelen bij het bereiken van een koolstofneutrale samenleving. De industrie zet ongebruikt voedsel, afvalwater en dierlijk afval om in hernieuwbare energie en bodemproducten. Op die manier vermindert de behoefte aan fossiele brandstoffen. Volgens de autoriteiten zou de VS, als ze haar biogasinfrastructuur zou uitbreiden, genoeg hernieuwbare elektriciteit kunnen opwekken om 9,3 miljoen huizen van stroom te voorzien.

Zweedse warmtewisselaars

Dit project kwam tot stand danzij de succesvolle samenwerking tussen Läckeby en CleanTek Water Solutions. Dankzij hun marktpositie zijn de slib/water warmtewisselaars van Lackeby, geproduceerd volgens de ASME-standaard, erg gewild en worden ze in grote aantallen geleverd aan verschillende biogasinstallaties in het hele land.

Warmtewisselaar voor biogasindustrie