Gaswasser geurbehandeling in compostering bij Indaver

Tegenstroom wasser bij IndaverVlar (geurbehandeling)

Gaswasser in een composteringsinstallatie

Geurbehandeling voor de compostering van Indaver NV in Grimbergen. Het gaat om een tegenstroom wasser met schuifdeur (gekoppeld aan warmtewisselaar en koeltoren) voor een debiet van 120.000 m³/h in de afvalverwervende en -verwerkende industrie.

Op de vestiging van Indaver in Grimbergen worden snoeihout, bermgras, organisch bedrijfsafval en plantaardig groenafval van gemeenten en tuiniers verwerkt. De geproduceerde compost voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Indaver deed beroep op Task bv om ervoor te zorgen dat de geurhinder naar de omgeving toe tot een minimum beperkt wordt. 

Task Industriële Milieutechnieken realiseerde een gaswasser om de luchtstromen afkomstig van de composteringsinstallatie in Grimbergen te behandelen.

De installatie is een combinatie van gaswasser, warmtewisselaar en koeltoren. De gaswasser is voorzien van een schuifdeur zodat de pakking zeer gemakkelijk kan vervangen worden. Bovendien vergemakkelijkt de schuifdeur de inspectie en het onderhoud van de gaswasser. De gaswasser behandelt luchtdebieten van ca. 120.000 m³/h. 

De fysische en chemische ontwerpcriteria werden van bij de opstart probleemloos gehaald. Indaver streeft er uiteraard naar de geurimpact van haar composteringsactiviteiten tot een minimum te beperken.

Meer over onze gaswassers voor industriële emissiebehandeling vindt u hier.

Meer over de bestrijding van geurhinder vindt u hier.