Roto-Sieve trommelzeef zeeft vloeibare mest

Roto-Sieve trommelzeef zeeft vloeibare meststof bij Biond in Zweden

Roto-Sieve trommelzeven zeven niet alleen afvalwaters of proceswaters, maar zeven evengoed allerlei vloeistoffen.

Biond uit Zweden exploiteert en ontwikkelt een van de grootste afvalbeheersites en biogasproductie-installaties van het land, net buiten de stad Helsingborg. Deze Biond installatie heeft een capaciteit van ongeveer 150.000 ton organisch afval per jaar. Biond voorziet de Zweedse transportsector en de Zweedse landbouw van biogas en vloeibare bio-meststof.

De vloeibare biomeststof is gecertificeerd volgens SPCR 120. Dit betekent onder meer dat de zichtbare verontreinigingen niet meer dan 10 cm²/kg vloeibare bio-meststof mogen bedragen.

Biond kon aan deze eisen niet voldoen, totdat het koos voor een Lackeby Roto-Sieve trommelzeef type RS 36.

Trommelzeef verwijdert onzuiverheden uit vloeibare mest

Op advies van Purac, koos Biond voor een Lackeby Roto-Sieve trommelzeef RS 36. Purac installeerde deze trommelzeef in 2020. Sindsdien ligt de gemeten waarde van de zichtbare verontreinigingen na de Roto-Sieve trommelzeef nu dicht bij nul! Het grootste deel van het afgescheiden materiaal uit de bio-meststof bestaat uit plastic en stro. Dit materiaal wordt vervolgens behandeld in de verbrandingsinstallatie.

Deze toepassing is een mooie illustratie van de veelzijdigheid van de Roto-Sieve trommelzeven. Roto-Sieve trommelzeven zorgen voor het doeltreffend zeven van afvalwater en proceswater. Bovendien kunnen de Roto-Sieve trommelzeven ook een breed gamma vloeistoffen aan (bv. olie).

Meer info over onze Roto-Sieve trommelzeven.